NorgeSjøforsvarssjefen: – Vi må øke volumet

Thorstein Korsvold13/09/201717 min
Forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen(t.v), hygger seg om bord KNM Thor Heyerdahl. Her sammen med flaggkommandør Nils Andreas Stensønes.

Den nye sjefen for Sjøforsvaret klinker til i et intervju i Forsvarets forum: Han ønsker seg flere enn seks ubåter, vil beholde korvettene, og er kritisk til de fortsatt manglende fregatthelikoptrene. Kontreadmiral Nils Andreas Stensønes frykter «at vi ikke har nok slagkraft».

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Han starter ikke akkurat forsiktig i den nye jobben, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes. I et intervju publisert i Forsvarets forum i dag, er det noen dypt kritiske betraktninger Sjøforsvarets nye sjef kommer med. Intervjuet synes å bære preg av betydelig bekymring for Sjøforsvaret stridsevne . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.