Norge– Sjøkrigsskolen ribbes for fagpersonell

Thorstein Korsvold07/02/201854 min
Ruth Grung (Ap) i Stortinget 7. februar 2018. Foto: STORTINGET

– Profesjonsutdanningen brytes ned og Sjøkrigsskolen ribbes for fagpersonell. Det mener Ruth Grung (Ap), som i dag konfronterte forsvarsministeren om utdanningsreformen i Forsvaret.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Forsvaret er midt i en krevende utdanningsreform. Penger skal spares, skoler skal slås sammen og utdanningsløpet blir for mange kortere enn det er i dag.

Men både offiserenes organisasjoner og deler av opposisjonen på Stortinget er skeptiske til det som nå skjer. De frykter at kvaliteten rammes. I dag tok Ruth Grung (Ap) saken opp i Stortingets spørretime:

– Stortinget har vært tydelig på at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.