NorgeSkeptisk til å la private gjøre politioppgaver

NTB22/06/202012 min

Regjeringen mener private kan utføre oppgaver politiet gjør nå, så norsk politi får frigitt mer tid til operativt arbeid. Politiets Fellesforbund er skeptiske.

Tirsdag legges politimeldingen fram. Ifølge NRK er et av flere forslag fra regjeringen at en rekke politioppgaver med lav risiko, som fangetransporter og vakthold ved rettssaker, overføres til sivilt ansatte og vektere.

Forsøk i 2004

Justispolitisk talsmann, Peter Christian Frølich (H) viser til et forsøk fra 2004 der vekterfirmaet Hafslund Sikkerhet fraktet innsatte mellom fengsel og rettssal i de tidligere politidistriktene Søndre Buskerud, Vestfold og Telemark.

– Da sparte de 30.000 polititimer. Så vi tror at vi på sikt kan spare hundretusenvis av polititimer som kan brukes til etterforskning og gjøre Norge trygt, sier Frølich.

Skeptisk

Leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund har derimot sine tvil, og frykter en overføring av oppgaver vil bety kutt i midler til politiet. Bolstad påpeker at det er mange i politiet som kan utføre lavrisikooppgavene.

– Vi har et kull på rundt 700 som ikke har fått jobb. I tillegg er det en del sivilt utdannet i norsk politi, som også kan gjøre det, sier han.

Politimeldingen skal opp i Stortinget til høsten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • Freddy

    22/06/2020 at 15:56

    Politiet skal gjøre politioppgaver! Basta!

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.