NATO/USASlik blir Trident Juncture 2018

Erik Hattrem25/10/201810 min
En soldat fra HV-12 driver adgangskontroll i en vegkontrollpost ved Frigården i Trøndelag 28. september i år i forbindelse med Trident Juncture 2018.

I dag starter feltøvelsen til den store NATO-øvelsen Trident Juncture 2018, som samler 53.000 deltakere fra en rekke land. Det er den største militærøvelsen i Norge siden den kalde krigen. Her er oversikten over hvem og hvor mange som deltar, hvor øvelsen skal foregå og hva som skal skje.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

I dag starter feltøvelsen av Trident Juncture 2018, der tusenvis av soldater simulerer at den fiktive nasjonen Murinus invaderer og går til delvis okkupasjon av Norge.

Krigsspillet og feltøvelsen som starter 25. oktober, er . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.