NorgeSlik kan hybridkrig bli i Norge

Rune S. Alexandersen14/04/201611 min
Kirkenes. Foto: ALDRIMER.NO

Krimbølger, sosial uro, terrorangrep, iscenesatte drap på russiske statsborgere for å skape grunnlag for en motreaksjon fra Russland, kampanjer i sosiale medier, cyberangrep og sabotasjeaksjoner. Et mulig, nytt krigsutbrudd i Norge vil kunne se helt annerledes ut enn forrige gang det var krig i Norge.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det fastslår forsvarseksperter og andre kilder som aldrimer.no har snakket med.

Hvis det skulle bli krig på nytt i Norge, vil det trolig skje i form av en hybridkrig, med skjulte virkemidler og med skjult avsender. Et krigsutbrudd . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.