NorgeSlik kan øvelsen bli kompromittert

Erik Hattrem14/09/20188 min
HV-soldater stod for styrkebeskyttelsen da italienske soldater ankom sammen med materiellet de trenger for å være med på den store NATO øvelsen Trident Juncture 2018. Utstyret ble tatt i land i Åndalsnes lørdag 18. august 2018. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Selv om NATO-øvelser i teorien bare skal benytte militært samband, er de militære styrkene i praksis sterkt avhengig også av det sivile mobilnettet. Men dersom de militære styrkene benytter et 2G-nett, risikerer de at telefoner kan bli sporet, avlyttet, blokkert, manipulert og skrudd av.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Under den gigantiske NATO-øvelsen Trident Juncture 2018 er det duket for at trusselaktører fra fremmede makter på nært hold kan se hvordan NATO-landene samhandler i stor skala. Det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.