NorgeSlik kan private militære lamme Tromsø

Erik Hattrem15/11/201835 min
Dette er livsfarlige personer, sier tidligere sjef for lederstøtte i Forsvarets sikkerhetsavdeling, Tore Lasse Moen, spår at private militære avdelinger kan bli benyttet i Norge om Russland ønsker en destabilisering eller iverksetting av bastionforsvaret de har store planverk rundt. Foto: RSB GROUP

Bare et fåtall av de beredskapsansvarlige i Norge er kjent med og har kompetanse til å håndtere trusselen fra private militære styrker på norsk jord, sier tidligere sjef for lederstøtte i Forsvarets Sikkerhetsavdeling.

Av ERIK HATTTREM / post@aldrimer.no

Tore Lasse Moen har 43 års operativ erfaring nasjonalt og internasjonalt i Forsvaret. De siste årene fram mot pensjon var han sjef for lederstøtte ved Forsvarets sikkerhetsavdeling (FSA). Han har på oppfordring fra Aldrimer.no lest rapporten fra Tor Bukkvoll og Åse Gilje Østensen.

Han mener det er langt mer å bekymre seg for norske sikkerhetsmyndigheter . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.