NordenSmitterekord i Danmark: 678 siste døgn

NTB25/09/20202 min

Det er registrert 678 nye koronatilfeller i Danmark det siste døgnet. Det er det høyeste antallet smittetilfeller i nabolandet siden utbruddet startet.

Det er også første gang det er registrert flere enn 600 smittede i løpet av et døgn, skriver Ekstra Bladet. Samtidig er det nå langt flere som testes, noe som kan føre til at man fanger opp flere milde tilfeller.

Mer enn 25.000

Ifølge den siste oppdateringen fra Statens Serum Institut er det registrert totalt 25.597 smittetilfeller i Danmark.

For første gang siden begynnelsen av juni er det nå over 100 covid-19-pasienter på danske sykehus. Det siste døgnet økte antall innleggelser med seks og er oppe i 101. 25 av pasientene ligger på intensivavdeling, ni av dem med respirator.

To døde siste døgn

Det siste døgnet har det vært to koronarelaterte dødsfall. Siden utbruddet startet, har 647 personer dødd i Danmark.

Også i Sverige var det to dødsfall og over 600 nye smittetilfeller det siste døgnet. Totalt har 5.880 mennesker dødd i forbindelse med pandemien i Sverige, viser tall fra Folkhälsomyndigheten. 90.923 har fått påvist smitte, 634 av dem i løpet av det siste døgnet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.