USASoldater i Nasjonalgarden har koronasmitte

NTB10/06/20202 min

Soldater i Washington D.C.s nasjonalgarde har testet positivt for koronavirus etter å ha vært utplassert i byen under demonstrasjonene der den siste tiden.

Talsperson og oberstløytnant Brooke Davis vil ikke oppgi hvor mange som har blitt smittet og sier at dette er et sikkerhetsspørsmål.

Utkalt til tjeneste

Davis opplyser at 1.700 medlemmer av nasjonalgarden i hovedstaden i USA ble utkalt i tjeneste etter 1. juni for å sikre områdene rundt Det hvite hus da det brøt ut demonstrasjoner i kjølvannet av drapet på afroamerikanske George Floyd i Minneapolis.

Nasjonalgarden ble testet for koronavirus før og etter at de ble sendt i tjeneste. Mange av demonstrantene hadde på seg masker, men det var også et stort antall demonstranter og sikkerhetspersonell som ikke hadde beskyttelse på seg.

Koronaviruset kan nå knyttes til over 114.000 dødsfall i USA og det er registrert med enn 2.045.000 smittede i landet, ifølge Worldometers.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.