Norge– Statsrådens plan faglig umulig

Thorstein Korsvold14/03/201715 min
Innsatsstyrke Bundle hadde sin apriløvelse i Oslofjorden, dette var siste innspurt og trening før storøvelsen OSLOFJORD som går av stabelen i juni 2015. Da vil hele 4500 soldater delta. Heimevernet har fire innsatsstyrke på sjøen, Bundle i Oslo, Salamander i Bergen, Waxwing i Trondheim og Anklet ved Narvik. / The Norwegian Home Guard at an exercise

Forsvarsministeren hevder at kystvakten og det landbaserte Heimevernet skal overta ansvaret for sikring av de viktigste anleggene langs kysten. Men flere fagfolk sier det rett og slett er umulig.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Da forsvarsministeren besøkte Bergen 2. mars, ble hun spurt om hvem som skal overta objektsikring langs norskekysten, når Sjøheimevernet legges ned. Slik svarte Ine Eriksen Søreide:

– Vi skal ikke oppgi sikringen av objekter langs kysten. Det er fortsatt Heimevernet som skal ha ansvaret for det. Den indre kystvakten kan også bidra med kapasitet. Det sa altså forsvarsministeren for halvannen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.