VerdenStenger grensene i ett år

NTB20/04/20202 min

Tsjekkias president Milos Zeman opplyser at landet vil holde sine grenser stengt, og at reiser til utlandet vil være forbudt i et helt år.

Forbudet ble innført midt i mars og forlenges «for å hindre en ny smittebølge forårsaket av reisende til land hvor epidemien fortsatt ikke er over», opplyste en talsperson for presidenten i et radiointervju søndag.

Det nåværende reiseforbudet gjelder ikke for pendlere, lastebilsjåfører og i uunngåelige saker, som for eksempel medisinsk behandling.

Reisebyråer og andre reiselivsfirmaer har tidligere krevd at reiser til i det minste Slovakia og Kroatia, der det er få koronatilfeller, bør tillates i sommer.

I Tsjekkia er det registrert 6.746 smittede og 186 dødsfall, ifølge tall fra Worldometer natt til mandag.

Slovakia har registrert 1.161 smittede og 12 dødsfall, mens for Kroatia er tallene 1.871 tilfeller og 47 døde.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.