NorgeStort intervju: KV-sjef forventer heli-avklaring

Alf Ragnar Olsen20/08/201820 min
Et NH-90 helikopter lander på Kystvaktfartøyet KV Senja i februar 2016. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

SORTLAND: Kystvaktens skip seiler uten en operativ helikopterkapasitet, samtidig som trafikken langs norskekysten og i Svalbard-regionen er sterkt økende. – Mangelen på helikoptere svekker beredskapen til havs, og jeg forventer en avklaring, sier kystvaktsjef Ottar Haugen.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

At skipstrafikken er økende, er det ingen tvil om. Det er lett synlig for både fastboende og andre veifarende ytterst i øyregionen Vesterålen. Her ligger Kystvaktens hovedkvarter i «den blå byen ved sundet», Sortland. Det er lettskyet og pent vær denne augustdagen, der veien følger kysten mot storhavet i vest. I . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.