NorgeSunde mener regjeringens forsvarsplan er uetisk

NTB02/06/20202 min

Tidligere forsvarssjef og senterpartimedlem Harald Sunde mener regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret er uetisk.

Langtidsplanen, som ble lagt fram i april, ble i forrige uke sendt tilbake av Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og SV.

Bekymret for ubalanse

– Det viktigste for meg her, er ikke det fagmilitære, men det etiske. Vi unnlater å gi våre landsoldater det våpen som skal til, for at de kan gå i krigen. Enhver potensiell motstander har moderne stridsvogner som kan drepe våre soldater, før de selv rekker fram med sine stormpanservogner, sier Sunde til Dagbladet.

Sunde var forsvarssjef mellom 2009 og 2013. I dag er han medlem av Senterpartiet. Han forklarer partivalget med at han som toppoffiser i forsvaret så en økende sentralisering av statlige funksjoner.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier det redelige nå er å forholde seg til Sunde som politiker for Senterpartiet.

– Faktum er at oppgraderingsprosjektet for stridsvognene som vi arvet av regjeringen der Vedum og Navarsete satt og Sunde selv var forsvarssjef, verken ville ha gitt stridsvognene god nok pansring eller ildkraft, sier Bakke-Jensen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.