NorgeSvak katastrofeberedskap i nord

Alf Ragnar Olsen28/06/20187 min
IKKE OPERATIVE: De nye NH90-helikoptrene blir neppe operative før tidligst 2020, opplyser Forsvarsdepartementet. Her øver et av kystvakthelikoptrene av typen NH90 på heising fra sjøen i juni 2015. Foto: MATS GRIMSÆTH/FORSVARETS MEDIESENTER

Beredskapen i nord har ikke tilstrekkelig kapasitet. Det fastslår Tor Husjord i Maritimt Forum Nord. – Brannen i den tyske fregatten «Sachsen» kunne gitt betydelige utfordringer selv i kystnære farvann, sier han.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Over flere år har beredskapen i nordområdene blitt kartlagt av Maritimt Forum Nord, gjennom prosjektet SARinor, som i tråd med navnet har fokus på søk og redning samt beredskap i nordområdene. Arbeidet er finansiert av både offentlige . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.