Ukategorisert– Bør låne penger til rask opprustning

Rune S. Alexandersen24/05/201725 min
GOTLAND: Sverige har igjen utplassert militære styrker på Gotland. Her er det Wartofta kompani p4 som gjennomfører en beredskapskontroll med stridsvogn 122 på Gotland. Foto: BEZAV MAHMOD/FÖRSVARSMAKTEN

Økonomiprofessor Carl B. Hamilton mener den svenske regjeringen bør ta opp store statslån for å få fortgang på opprustningen av det svenske forsvaret.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Hamilton, som ifølge Wikipedia både er greve, samfunnsøkonom, politiker og tidligere medlem i Riksdagen (det svenske parlamentet), mener Sverige tåler å øke statsgjelden med 13 prosent for å prioritere det svenske forsvaret. Og det haster med å ta opp lån, skriver professor i internasjonal økonomi, Carl B. Hamilton, i et leserinnlegg i

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.