EuropaSverige vil mekle i Hviterussland

NTB18/08/20201 min

Sveriges utenriksminister Ann Linde tilbyr seg å reise til Hviterussland sammen med OSSEs leder for å prøve å mekle mellom regimet og opposisjonen.

– Lukasjenko har sagt at han ikke er interessert i utenlandsk mekling, men opposisjonen har sagt at den er det, sier Linde.

Albanias stats- og utenriksminister Edi Rama har det roterende formannsskapet i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), mens Linde er påtroppende OSSE-leder. Hun tror at de massive protestene som har preget landet siden presidentvalget 9. august, kan gjøre Lukasjenko mer positiv til utenlandsk mekling.

– Vi vil understreke at for å være medlem av OSSE, må man følge OSSEs prinsipper, sier hun.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.