VerdenTaiwan frykter å bli «det neste Hongkong»

NTB11/08/20202 min

Kina prøver å gjøre Taiwan om til et nytt Hongkong, sier øyas utenriksminister Joseph Wu i et møte med USAs helseminister Alex Azar.

Azar er på et historisk besøk på Taiwan, som første amerikanske statsråd siden USA anerkjente øya som en del av «ett Kina» i 1979.

Vanskeligere

– Dagliglivet vårt har blitt vanskeligere fordi Kina fortsetter å presse Taiwan til å akseptere politiske betingelser, vilkår som vil gjøre Taiwan om til det neste Hongkong, sa Joseph Wu på et møte med Alex Azar i hovedstaden Taipei.

Etter at en ny sikkerhetslov ble innført i Hongkong i juni, har Kina slått hardt til mot politiske motstandere og demokratiaktivister. Det har skapt bekymring på Taiwan, en øy med 23 millioner innbyggere som Kina gjør krav på.

Hyller Taiwan

På sitt besøkt til Taiwan har Azar hyllet Taiwans demokrati og håndteringen av koronapandemien.

Kinesiske myndigheter har reagert sterkt på den amerikanske helseministerens besøk og kaller det en trussel mot «fred og stabilitet».

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.