Verden— Taliban holder på bånd til al-Qaida

NTB02/07/20201 min

I månedene etter fredsavtalen med USA har Taliban fortsatt ikke kuttet båndene til Al-Qaidas avdeling i Afghanistan, ifølge Pentagon.

Som en del av fredsavtalen mellom USA og Taliban, som ble signert i februar, ble Taliban enige om å kutte alle bånd til al-Qaida.

I de påfølgende månedene har imidlertid Taliban fortsatt samarbeidet med al-Qaida på det indiske subkontinentet (AQIS), ifølge en sikkerhetsvurdering Pentagon har utarbeidet for den amerikanske kongressen.

«AQIS støtter og jobber rutinemessig med Taliban-medlemmer på lavt nivå i sin innsats for å undergrave den afghanske regjeringen, og de opprettholder en varig interesse i å angripe amerikanske styrker og vestlige mål i regionen,» heter det i rapporten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.