NorgeTo av fem fregatter ute av drift

Erik Hattrem16/11/201828 min
DET DU SER: Er det vi har. Sjøforsvaret hadde fem fregatter i Nansen-klassen, nå er det i realiteten bare tre. Men med dagens reservedelssituasjon og budsjett, er faren for at det bare blir to fregatter som kan seile. Foto: FORSVARET

Da fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med oljetankeren Sola TS og deretter til slutt sank, forsvant to kostbare kapasiteter ut av fregattvåpenet. Nå er det i realiteten bare tre fregatter igjen, og lite skal til for at det blir bare to. 

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Under NATO-øvelsen Trident Juncture 2018 var fire av fem fregatter på vannet og seilte: KNM Otto Sverdrup, KNM Thor Heyerdahl, KNM Roald Amundsen og KNM Helge Ingstad, der sistnevnte også var en del av NATOS stående og skarpe flotilje Standing Nato Maritime Group 1 (SNMG1).

Siden mars 2017 . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.