USATrolig langt flere dødsofre i New York enn rapportert

NTB12/05/20202 min

Koronaviruset kan ha krevd langt flere liv i New York enn det myndighetene har registrert, ifølge en ny rapport.

Ifølge U.S. Center for Disease Control and Prevention var det i perioden 11. mars til 4. mai en overdødelighet på rundt 24.000 i New York City, sammenlignet med samme periode tidligere år.

Trolig 5.300 flere

På samme tid ble det registrert rundt 18.700 koronarelaterte dødsfall i byen, men det kan i realiteten ha vært snakk om nærmere 5.300 flere.

Årsaken til at mange koronaofre ikke ble fanget opp av statistikken, kan ha vært at de døde hjemme eller at de aldri var testet for viruset og at det heller ikke ble foretatt test etter at de døde.

– Overdødelighet er et viktig redskap for forståelse, konkluderer rapporten.

Nærmere 1,4 millioner mennesker har ifølge helsemyndighetene fått påvist koronasmitte i USA, og av disse er over 81.000 døde. Det er nesten 50.000 flere enn verdens nest hardest rammede land Storbritannia.

Høyere dødelighet

I New York City var det søndag registrert nærmere 14.800 dødsfall blant koronasmittede, og legene hadde i tillegg knyttet nærmere 5.200 andre dødsfall til viruset. Overdødelighetsstatistikken kan tyde på ytterligere 5.297 koronadødsfall.

Mens koronaviruset til nå er knyttet til 24,6 dødsfall per 100.000 innbyggere i USA, knyttes det til minst 138,1 dødsfall per 100.000 innbyggere i delstaten New York.

Til sammenligning er viruset knyttet til 4,1 dødsfall per 100.000 innbyggere i Norge.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.