USATrump besøker fabrikk med maskepåbud

NTB20/05/20203 min

President Donald Trump har ikke avgjort om han vil følge Fords strenge påbud om at alle må bruke ansiktsmaske når han torsdag skal besøke fabrikken.

Så langt har president Donald Trump avvist å bruke ansiktsmaske i løpet av koronautbruddet. Torsdag skal han besøkt Fords fabrikk i Detroit, hvor det er innført strenge regler om bruk av slik maske for å hindre spredning av virus mellom de ansatte.

I en pressemelding tirsdag opplyste Ford at Det hvite hus var gjort oppmerksomme på selskapets regler, men pressetalskvinne Rachel McCleery opplyser at Det hvite hus har sin egen strategi for sikkerhet og testing, og vil selv avgjøre hvordan den vil forholde seg til smittevernreglene i fabrikken.

Trump vil vurdere det

Trump selv ville ikke gi noe klart svar på om han tenker å bruke ansiktsmaske under besøket, men sier det kommer an på hvor nærme han vil komme andre mennesker.

– I noen områder vil jeg nok bruke det. I andre områder ikke. Jeg vil helt sikkert vurdere det. Det kommer an på situasjonen. Står jeg rett ved siden av alle andre eller er vi spredt ut. Der det er det er den riktige tingen å bruke, vil jeg selvfølgelig gjøre det, svarte Trump.

Å la være å bruke ansiktsmaske vil være et direkte brudd på betingelsene som Michigan-guvernør Gretchen Whitmer satte for at produksjonen ved fabrikken skulle få starte opp igjen for fullt i forrige uke. Denne tillatelsen innebar også at det ikke skulle gjennomføres «ikke-essensielle» besøk ved fabrikken.

Vil neppe tvinge Trump

Det er likevel tvilsomt om delstaten vil tvinge Trump til å følge reglene som guvernøren har satt.

– Selv om presidentens besøk er i strid med guvernørens bestemmelser, er dette likevel en mulighet til å vise fram hvor viktig Michigan er i beredskapen mot covid-19 og for å delta i gjenoppbyggingen av landets økonomi, sier talsmann Zack Paul ved guvernørens kontor.

Han legger til at guvernøren likevel forventer at Ford og presidenten vil følge reglene om sikkerhet på arbeidsplassen, inkludert bruk av ansiktsmaske.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.