USATrump ga pengegave til Kamala Harris

NTB14/08/20202 min

Både i 2011 og 2013 donerte Donald Trump penger til Kamala Harris. Hun er nå Demokratenes visepresidentkandidat og Trumps rival i høstens presidentvalg.

Da Joe Biden tirsdag presenterte Harris som sin visepresidentkandidat, svarte Trump med å omtale California-senatoren for «den slemmeste, mest grusomme og respektløse av noen i Senatet».

Det kan se ut til at Trump var av en annen oppfatning tidligere. I september 2011 og februar 2013 donerte han henholdsvis 5.000 og 1.000 dollar til Harris valgkamp for å bli gjenvalgt som justisminister i California. Det viser delstatens valgkampregister, skriver Bloomberg og The Washington Post.

Harris var justisminister i California fra 2011 til 2016. Deretter ble hun valgt inn i Senatet for Det demokratiske partiet.

En talsperson for Harris sier til avisen The Sacramento Bee at pengene ble donert til en veldedig organisasjon i 2015, samme år som Trump startet sin presidentvalgkamp.

Også Trumps datter Ivanka har bidratt med pengestøtte til Harris. I juni 2014 donerte hun 2.000 dollar.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.