USATrump ligger bak Biden i viktige vippestater

NTB26/06/20202 min

USAs president Donald Trump taper oppslutning i de seks vippestatene som i 2016 ga ham seieren over Hillary Clinton, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen er gjort for New York Times blant nesten 4.000 registrerte velgere i Michigan, Wisconsin, Florida, Pennsylvania, Arizona og North Carolina.

I alle seks statene har utfordreren, demokraten Joe Biden, en ledelse på minst 6 prosentpoeng.

Trump vant med færre stemmer

I 2016 fikk Clinton flest stemmer, men hun måtte likevel konstatere at det var Trump som fikk flytte inn i Det hvite hus fordi det var han som fikk flest valgmenn.

Trump sikret seg alle valgmennene til Michigan, Wisconsin og Pennsylvania, selv om han kun seiret med under 1 prosentpoeng over Clinton i de tre statene. Da hjalp det ikke at Clinton fikk flere millioner flere stemmer i California.

Ifølge målingen har Biden en ledelse på 10-11 prosentpoeng i de tre statene. I Arizona og North Carolina, hvor Trump vant med rundt 4 prosentpoeng, leder Biden med henholdsvis 7 og 9 prosentpoeng. I Florida leder han med 6 prosentpoeng.

Biden leder nasjonalt

Men målingene viser også at Trump fortsatt har større oppslutning i disse statene enn han har på nasjonalt plan. En separat måling i New York Times gir Biden en ledelse nasjonalt på 14 prosentpoeng.

Hvis Biden vinner de seks statene som målingen omfatter, samtidig som han holder på alle dem Clinton vant, blir han ny president med 333 valgmenn, langt flere enn de 270 som trengs for å vinne.

Det er imidlertid fortsatt over fire måneder til valget, og på denne tiden i 2016 hadde Clinton også en ledelse over Trump, om enn ikke like stor som målingen viser.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.