USATrump truer demonstranter med maktbruk

NTB24/06/20202 min

President Donald Trump truet tirsdag med å bruke rå makt mot demonstranter hvis de forsøker å opprette en autonom sone i Washington D.C. slik som i Seattle.

Dagen etter at politiet brukte pepperspray for å spre demonstranter som forsøkte å velte en statue av tidligere president Andrew Jackson til hest foran Det hvite hus, truet han også «anarkister» som skader nasjonale monumenter, med lang fengselsstraff.

Ber om pågripelser

– Jeg har bedt føderale myndigheter pågripe enhver som utøver hærverk mot eller ødelegger monumenter, statuer eller annen slik føderal eiendom og idømme dem ti års fengsel, tvitret Trump tirsdag.

Han gjorde det klart at dette gjelder fra nå, og at det også har tilbakevirkende kraft for ødeleggelser eller hærverk som allerede har skjedd.

– Det blir aldri en «autonom sone» i Washington DC så lenge jeg er deres president. Hvis de prøver, blir de møtt av alvorlig makt, skriver han.

Merket av Twitter

Twitter merket den siste tweeten og sa den brøt med Twitters regler mot støtende oppførsel. Den blir ikke slettet, men det er ikke anledning til å retvitre den eller kommentere den.

Trump henviste til situasjonen i Seattle der aktivister har opprettet et politifritt område i sentrum av byen, noe som noen konservative er rasende over.

Mandag kveld forsøkte noen demonstranter å rive ned statuen av Jackson, som var president fra 1829 til 1837. Han var slaveeier og kjent for sin brutale framferd mot urbefolkningen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.