EuropaTysk tiltale mot russer for bestillingsdrap i Berlin

NTB18/06/20202 min

Tysk påtalemyndighet har tatt ut tiltale mot en russisk mann for drap på en georgier i Berlin. Russlands regjering beskyldes for å ha bestilt drapet.

Utenriksminister Heiko Maas truet torsdag med sanksjoner mot Russland i forbindelse med saken. Den georgiske mannen, som var av tsjetsjensk opprinnelse, ble drept på høylys dag i en park i bydelen Moabit i august i fjor. Han skal tidligere ha kjempet mot russiske styrker i Tsjetsjenia og er beskrevet som muslim med tsjetsjenske røtter.

Kalte offer en banditt

– Omstendighetene rundt bestillingsdrapet inkluderer offerets opposisjon mot den russiske staten, regjeringen i republikkene Tsjetsjenia og Ingusjetia og mot den russiskvennlige regjeringen i Georgia, skriver påtalemyndigheten.

Russlands president Vladimir Putin kalte i desember mannen en banditt og hevdet at han hadde mange sivile liv på samvittigheten.

Samme måned utviste Tyskland to russiske diplomater etter beskyldninger om at statlige russiske aktører sto bak drapet på 40-åringen. Russland svarte med å utvise to ansatte ved den tyske ambassaden i Moskva.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.