NorgeUnder ti personer har fått SMS om smittefare

NTB02/06/20201 min

Etter halvannen måned blir Smittestopp-appen fremdeles testet i tre byer, og færre enn ti personer har fått SMS om at de har vært i nærheten av en smittet.

Det opplyser fungerende assisterende direktør Gun Peggy Knudsen til Folkehelseinstituttet til Bergens Tidende. Hun vil ikke fortelle avisa nøyaktig hvor mange som har fått SMS fordi testfasen av appen ennå ikke er over.

– Det reelle tallet på nærkontakter er høyere. Årsaken til at ikke alle har fått SMS, er flere. Et eksempel kan være at det ikke har vært nødvendig å varsle med melding fordi kontakten allerede har vært kjent, sier Knudsen.

Til sammen har totalt 28 brukere av appen i testbyene Drammen, Trondheim og Tromsø fått påvist smitte.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få oppdateringer gjennom vårt nyhetsbrev for abonnenter og andre interesserte.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.