NATO/USAUSA opererer nå fire P-8 fra Andøya

Alf Ragnar Olsen18/06/20186 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/06/DiscoverMyNorway-215-1-1280x679.jpg

Amerikanerne fortsetter den trinnvise økningen av sin deployering av maritime P-8 Poseidon patruljefly med personell til Andøya flystasjon. Søndag kveld var det fire P-8 Poseidon overvåkingsfly på plass på flystasjonen.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Ved 22.20-tiden sent søndag kveld tok US Navys P-8-maskin 849 av fra Andøya flystasjon og satte kursen ut i havet. Rundt fem timer tidligere hadde et annet amerikansk P-8 Poseidon overvåkingsfly tatt av fra Andøya.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.