NATO/USAUSAs fortropp har ankommet Andøya

Det kombinerte passasjer- og cargoflyet CA-40A Clipper fra US Navy kom 7. juni 2018 til Andøya flystasjon med amerikansk personell og utstyr for å forberede ankomsten til inntil fem P-8 Poseidon overvåkingsfly fra US Navy. Foto PRIVAT

Her tar et amerikansk C-40A Clipper fra US Navy av fra Andøya flystasjon. Ombord i maskinen ved ankomst til Andøya var amerikansk personell som skal forberede deployeringen av inntil fem maritime P-8 Poseidon overvåkingsfly i løpet av juni.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Flyet, som har vært i den amerikanske marinenes eie i mindre enn to år, landet på Andøya torsdag. Det kombinerte passasjer- og cargoflyet hadde med seg ikke bare mannskaper fra den amerikanske marinen, som n . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.