Norge– Vanskelig å begrense avlytting

John Færseth14/02/201719 min
Vinterøvelse for Forsvarets ingeniørhøgskole./ During the exercise Winter Fusion 2015. Foto: DANIEL NORDBY/FORSVARET

Professor Olav Lysne erkjenner at et digitalt grenseforsvar både kan åpne for misbruk og bli hacket, slik at uvedkommende får tilgang til sensitiv informasjon. Han mener fortsatt Etterretningstjenesten bør få adgang til å lagre metadata i en periode, fordi slik informasjon allerede blir lagret av både private og offentlige aktører i andre land.

Av JOHN FÆRSETH / jhfaerse@gmail.com

I et foredrag i Oslo Militære Samfund mandag kveld gjennomgikk Lysne risikoen ved å tillate overvåking av datatrafikk inn og ut av landet. Samtidig mente han at slik overvåkning var absolutt n . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

John Færseth

John Færseth er en norsk forfatter og journalist som skriver for tidsskriftene Humanist, Minerva og Fri Tanke. Han har tidligere vært redaktør for nettstedet Vepsen. Færseth har gitt ut bøkene KonspiraNorge (Humanist forlag, 2013), den første boken om norske konspirasjonsteoretiske miljøer, og Ukraina. Landet på grensen (Humanist forlag, 2014). Færseth har en mastergrad i medievitenskap om nyhetsmedier i etniske konfliktområder i Serbia.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.