NorgeVedlikeholdsendringer kan true forsvarsevnen

Forsvarsstaben har besluttet å gjennomføre en større omlegging av vedlikeholdstjenesten i Forsvaret, som fører til at Hærens verksteder legges under FLO og større deler av Luftforsvarets vedlikehold settes ut til private aktører. I forsvarsinterne dokumenter advares det mot svekket forsvarsevne som en konsekvens av vedtaket. Faksimile: ALDRIMER.NO

Stortinget ble lovet at planlagte endringer av vedlikeholdstjenesten i Forsvaret skal styrke den operative evnen. Men i stedet kan endringene svekke forsvarsevnen. Det fastslår både Hæren og Luftforsvaret i interne forsvarsnotater.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Vedlikehold av fly og helikoptre i Luftforsvaret skal i større grad utføres av sivile leverandører. Hærens verksteder skal dessuten overtas av Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Dette innebærer en sterk sentralisering av vedlikeholdsarbeidet. Flere verksteder legges trolig ned.

Mange av endringene trer . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.