Norge– Vedtaket faller sammen som et korthus

Alf Ragnar Olsen18/04/20185 min
EVENES: Her er en hangar på Evenes flystasjon. Foto: SIMON SOLHEIM/FORSVARETS MEDIESENTER

Stortingsrepresentant Willfred Nordlund (Sp) mener regjeringens knallharde strategi for å etablere Evenes flystasjon som enebase for Luftforsvaret i nord er i ferd med å rase sammen. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Som Aldrimer.no har avslørt, er en rekke fagmilitære bekymringer og innsigelser mot den omstridte baseløsningen ikke videreformidlet til Stortinget fra regjeringens side. Det gjelder blant annet behovet for etablering av nødrullebane på Evenes, der regjeringen har avvist overfor Stortinget at dette er nødvendig, mens Luftforsvaret i forsvarsinterne dokumenter omtaler en nødrullebane på Evenes som "et ufravikelig krav".

Les mer . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.