USAVil beslaglegge olje på iranske skip

NTB03/07/20201 min

USAs justisdepartementet vil beslaglegge frakten på fire iranske oljeskip som er på vei mot Venezuela.

Ordren fra justisdepartementet kommer i forbindelse med at forsyningene knyttes til Revolusjonsgarden, som står på USAs terrorliste.

Et rettsdokument i forbindelse med saken viser til en anonym kilde som fastslår at Mahmoud Madanipour, som har bånd til den iranske Revolusjonsgarden, har arrangert frakten.

Det er ikke kjent hvordan amerikanske myndighetene vil gå fram for å sikre seg oljelasten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.