NorgeVil ha mye høyere bøter for mobilbruk

NTB11/06/20202 min

UP-sjef Steven Hasseldal mener det er for billig med 1.700 kroner i bot for ulovlig mobilbruk i bil. Han vil minst ha en dobling av satsene.

UP-sjef Hasseldal sier til Drammens Tidende at om han fikk bestemme, ville boten minst bli doblet. I tillegg ville du i verste fall fått tre prikker i stedet for dagens to.

– Ulovlig bruk av mobiltelefon i bil er fortsatt et stort problem. Det virker ikke som om boten i seg selv har hatt stor nok effekt. Det ville være fornuftig å øke den betydelig, sier han.

Mange tungbilsjåfører

Han forteller at undersøkelser på landsbasis viser at i snitt 3,6 prosent av alle landets bilister enten har brukt telefonen til å ringe eller sende eller motta tekstmeldinger mens de samtidig kjører.

Hos tungbilsjåførene er andelen enda høyere ifølge UP-sjefen, nemlig 7,1 prosent.

– Det er jo enda verre, for her er jo farepotensialet enda større enn hos personbilistene, sier han.

I 2018 var det 108 dødsulykker på norske veier. Ifølge Hasseldal var distraksjon fra mobiltelefon eller annet elektronisk utstyr i bilen, skyld i tolv av ulykkene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.