NorgeVil ha vaksineprogram for voksne

NTB24/07/20202 min

Voksne blir ikke innkalt når det er på tide å friske opp vaksinene de fikk som barn. Det er absurd, mener SVs stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson.

Wilkinson, som er medlem i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, foreslår derfor et statlig finansiert vaksinasjonsprogram for voksne, skriver Aftenposten.

Alle bør innkalles

Han vil at alle skal få innkalling når det er på tide å få ny vaksine, og at det skal være frivillig og gratis, og gjerne skje hos fastlegen.

– Mennesker i risikogrupper, som eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar, kan dø. Derfor er det viktig med flokkimmunitet, mener Wilkinson, som la fram et forslag i Stortinget i juni.

Tror flere vil vaksinere seg

Han mener at flere vil ta vaksinen når de får informasjon om at det er på tide, og at det samtidig er gratis, ettersom han tror mange vil kvie seg for det når de må betale.

Wilkinson får støtte fra Norsk forening for allmennmedisin, der leder og fastlege Marte Kvittum Tangen tror at et statlig vaksinasjonsprogram for voksne vil styrke folkehelsen.

Folkehelseinstituttet leverte i 2018 en rapport om oppstart av et slikt vaksineprogram, men det er ennå ikke tatt noen politisk avgjørelse i saken.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.