NorgeVil ikke legge fregattene til kai

Oslo 20181129. Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og sjef for sjøforsvaret Nils Andreas Stensønes uttaler seg om om KNM Helge Ingstad-ulykken etter at Statens havarikommisjon la fram sin foreløpige rapport om fregattulykken torsdag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Forsvaret vil inntil videre ikke legge de fire gjenværende fregattene til kai som en konsekvens av de sikkerhetskritiske manglene som er avdekket av Statens havarikommisjon. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, som likevel varsler midlertidige tiltak.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og MORTEN ØVERBYE / post@aldrimer.no

Statens havarikommisjon for transport la torsdag fram sin foreløpige granskingsrapport etter fregattulykken natt til 8. november i år. I rapporten slår kommisjonen fast at det er avdekket konstruksjonsfeil på fregattene som øker risikoen for vanninntrengning i de vanntette . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.