NorgeVil ikke sette C-130J-fly på bakken

Ett av luftforsvarets C-130J Hercules-fly i Bergen 22. oktober 2018 i fobrindelse med transport av materiell og personell for sjøforsvaret under øvelse Trident Juncture. Foto: MARIUS VÅGENES VILLANGER/FORSVARET

FLYR VIDERE: Forsvaret vil ikke sette norske C-130J Hercules transportfly på bakken, fordi de har færre flytimer bak seg enn de flyene som US Air Force nå gjennomfører særskilt inspeksjon av. Det er funnet sprekker i skrogene på flere av av de amerikanske transportflyene. Her det norske C-130J Hercules-flyet "Frigg 5601" på Jan Mayen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Forsvaret setter inntil videre ingen av sine fire C-130J Hercules transportfly på bakken etter at det er funnet sprekker i tilsvarende fly som er i amerikansk tjeneste.

Av KJETIL . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.