VerdenVil samarbeide med kuppmakere

NTB20/08/20202 min

En opposisjonskoalisjon i Mali lover å samarbeide med de militære kuppmarkene i landet for å få i stand en politisk overgang til nytt styre.

Koalisjonsalliansen M5-RFP opplyste onsdag kveld at den vil samarbeide med militærjuntaen for å meisle ut et veikart med de nye lederne og deres tilhengere, het det i en uttalelse.

Varsler massedemonstrasjoner

Opposisjonsgruppen varsler samtidig massedemonstrasjoner fredag til støtte for kuppmakerne.

– Vi skal organisere det største patriotiske arrangementet fredag i hovedstaden Bamako og landet rundt for å feire det maliske folkets seier, sier koalisjonsmedlemmet Choguel Maiga.

Påtar seg ansvaret

Oberst Assimi Goita kunngjorde tidligere onsdag at han er leder for militærjuntaen som sto bak tirsdagens kupp. Da ble president Ibrahim Boubacar Keita og statsminister Boubou Cisse tatt til fange. Natt til onsdag sto Keita fram på fjernsyn og sa at han går av med umiddelbar virkning, og at regjeringen og nasjonalforsamlingen oppløses.

Kuppet har blitt møtt med internasjonale fordømmelser.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.