USAVil skaffe flere Israel-venner

NTB24/08/20202 min

USAs utenriksminister Mike Pompeo drar på en rundreise til Midtøsten etter den historiske avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater.

Pompeo starter turen i Jerusalem mandag før han legger ut på en rundreise til flere land i regionen. Bakgrunnen er Israels normalisering av båndene med Emiratene og målet er å få andre arabiske stater til å følge etter.

Etter et møte med statsminister Benjamin Netanyahu skal han etter planen dra videre og møte høytstående representanter i Sudan, Bahrain og i De forente arabiske emirater, opplyser utenriksdepartementet søndag.

Israel har tidligere bare underskrevet fredsavtaler med Egypt og Jordan, som i motsetning til Emiratene deler grenser med Israel, og som teknisk sett har vært i krig med den jødiske staten.

I en uttalelse sent søndag sier Netanyahu at han og «hans venn» Pompeo skal snakke om å «utvide sirkelen av fred i vår region».

– Vi jobber med fred med flere land, og jeg tror det vil være flere land i en ikke så fjern fremtid, sa han.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.