USAPence avviser at han er i karantene

NTB11/05/20203 min

Det oppsto forvirring da USAs visepresident Mike Pence uteble fra arrangementer i helga. Søndag presiserte visepresidenten at han ikke er satt i karantene.

Det ble kjent i helga at Pences rådgiver Katie Miller testet positivt fredag. Hun har vært i kontakt med visepresidenten. Da han ikke dukket opp på arrangementer i helga, lød forklaringen fra visepresidentens rådgiver at Pence etter eget valg hadde isolert seg i likhet med tre medlemmer av Det hvite hus’ krisegruppe for koronaviruset.

USAs visepresident Mike Pence. Foto: D. MYLES CULLEN/WHITE HOUSE

De har valgt å i større grad isolere seg fra omverden ved å jobbe stort sett hjemmefra, alt for å dempe risikoen for å spre mulig smitte eller for selv å bli smittet.

Forvirring

Etter flere oppslag om at Pence var satt i karantene, eller at han var isolert hjemme, måte talsperson Devin O’Malley gå ut og presisere at Pence på eget initiativ har valgt å holde større avstand til andre, men avviste at det var snakk om karantene.

– Visepresident Pence vil fortsette å følge rådene fra den medisinske enheten i Det hvite hus og er ikke satt i karantene. I tillegg har visepresident Pence testet negativt hver eneste dag og planlegger å være i Det hvite hus i morgen, sier O’Malley søndag.

Senator i karantene

Sent søndag kom for øvrig beskjeden fra stabssjefen til den republikanske senatoren Lamar Alexander i Tennessee, som opplyser at også Alexanders politiske rådgiver har testet positivt for koronaviruset. Senator Alexander har imidlertid ingen symptomer og har testet negativt for covid-19 torsdag 7. mai.

– Etter å ha diskutert dette med medisinsk ansvarlig for Senatet, har senator Alexander besluttet å være ekstremt forsiktig, ikke reise tilbake til Washington DC og vil sette seg selv i karantene i Tennessee i 14 dager, sier stabssjefen.

I samme situasjon som Pence, med smittet rådgiver, men ikke selv med påvist smitte eller med symptomer, velger altså senator Alexander en annen tilnærming.

Vitner via video

Regjeringens smittevernsekspert Anthony Fauci, direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC og lederen for mat- og medisintilsynet FDA, Stephen Hahn, er de tre i krisegruppa som allerede har tatt grep for å minimere risiko for smittespredning. De tre er blant dem som på grunn av smittevernstiltak vil komme til å vitne i Senatets helsekomités høring tirsdag via video. Senator Lamar Alexander vil lede høringen i helsekomiteen, også han via videolink.

I tillegg til Miller har en annen ansatt i Det hvite hus, en militær som fungerte som adjutant for president Donald Trump, testet positivt for koronaviruset. Miller har ikke vært i direkte kontakt med presidenten.

Trump har uttalt at han ikke er bekymret over situasjonen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.