NorgeVurderer å kutte all HV-øving (+)

Tropps-sersjantene fra HV-01 hadde 28. mars 2019 kurs på Rygge flystasjon for å bedre lederskapskompetansen deres. Foto: SUNNIVA SKARSVÅG/FORSVARET

Forsvarsledelsen vurderer å kutte all videre øving av Heimevernets mannskaper for resten av 2020. Det er bare en av flere mulige konsekvenser av økte valutakostnader som Forsvaret må dekke inn gjennom sin eksisterende driftsramme.

kjetil@aldrimer.no

Minst 206 millioner kroner må kuttes på ulike steder i forsvarsbudsjettet, gitt at regjeringen ikke har gitt ekstra midler til Forsvaret for å dekke inn økte kostnader som svekket kronekurs gir.

Ett av de få stedene der det faktisk kan kuttes på kort sikt, er på variable kostnader. Dette vil . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.