EuropaPågrepne tidligere dømt for terrorlovbrudd

NTB06/11/20202 min

Åtte av dem som ble pågrepet etter angrepet i Wien mandag kveld, er tidligere dømt, fire av dem for terrorlovbrudd. Det opplyser Østerrikes innenriksminister.

En 20 år gammel mann født i Østerrike skjøt og drepte fire mennesker i sentrum av Wien mandag kveld. Han er IS-sympatisør med bakgrunn fra Nord-Makedonia.

16 pågrepet

Etter angrepet ble til sammen 16 menn pågrepet. Fire av dem er tidligere dømt for terrorrelaterte lovbrudd, to har en voldsdom og to er dømt for forsøk på æresdrap, opplyser innenriksminister Karl Nehammer torsdag.

– Vi hadde et nært samarbeid med FBI, som ga østerrikske myndigheter verdifull informasjon, sier Nehammer.

Etterforskningen har ledet politiet til Sveits, der to sveitsiske statsborgere på 18 og 24 år onsdag ble pågrepet. De var allerede mistenkt for brudd på terrorlovgivningen i landet.

IS påtar seg skyld

Myndighetene i et annet land etterforsker også en direkte tilknytning til angrepsmannen i Wien, men Nehammer ga ingen flere opplysninger om hvilket land dette er.

Det tyske ukemagasinet Der Spiegel skriver at mannen som utførte Wien-angrepet, hadde kontakt med en islamist i Tyskland i forbindelse med planleggingen av en reise til IS i Syria.

IS har i en melding på sosiale medier hevdet at Wien-terroristen handlet på deres vegne.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.