NorgeAdvarer mot manglende krisekoordinering

Marinejegere trener under en øvelse i Ramsund / Operators from the Norwegian Navy Special Operations Command during an exercise in northern Norway. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

Det sivile beslutningsapparatet for krisehåndtering mangler et koordinerende ledd på operasjonelt nivå. Det vil kunne representere en kritisk mangel når det virkelig gjelder.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det konkluderer en ekspertgruppe med etter å ha sett på Forsvarets tilstedeværelse i hovedstadsområdet. Den frittstående arbeidsgruppen, som har arbeidet på oppdrag for Oslo forsvarsforening og Østfold fylkeskommune, slår fast at det er store mangler i den sivile og militære beredskapen i det sentrale østlandsområdet. Dette området har arbeidsgruppen definert til å være Heimevernsdistriktene 1, 2 og 3 og de mest . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.