Aldrimer.no utgis av Logos Media Ltd, som er behandlingsansvarlig og har ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen. 

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Hvilke opplysninger vi har om deg:

Opplysninger som gis av deg. Når du bruker våre tjenester, som ved eventuell innmelding, tilsagn om økonomisk støtte, påmelding til nyhetsbrev, påmelding til arrangementer og ved andre henvendelser, gir du oss typisk følgende opplysninger: 

Kontaktinformasjon, som navn, adresse, epostadresse, mobil-  og telefonnummer, samt i noen tilfeller også kontonummer. Vi mottar også i noen tilfeller betalingsinformasjon, som fakturaadresse, firma, og lignende, og ytterligere faktaopplysninger når du har en dialog med oss.

Opplysninger som samles inn om deg:

Ved at du bruker våre tjenester, samler vi typisk inn følgende opplysninger:

Personopplysninger, kontaktopplysninger, hvor du arbeider og/eller representerer, hva slags ansvarsområde du har og evt kan nås.

Teknisk informasjon, som type datamaskin/mobil, internettkobling, operativsystem, nettleser og IP-adresse. Disse opplysningene samler vi inn ved bruk av informasjonskapsler, som bl a brukes til trafikkanalyse.

Bruksinformasjon, som når du logger inn og ut, klikk og navigasjon på våre plattformer, mv. Disse opplysningene samler vi inn ved bruk av informasjonskapsler (se vår policy om bruk av informasjonskapsler).

Lokasjonsinformasjon, dvs. informasjon om hvor du befinner deg. Disse opplysningene innhentes ved bruk av informasjonskapsler (se vår policy om informasjonskapsler).

Eventuell kjøpshistorikk, dvs. informasjon om hvilke kjøp du har foretatt hos oss (dersom vi starter med slik virksomhet på et senere tidspunkt, herunder abonnementsordning, annonser eller salg av spesifikke produkter) eller hvilke arrangementer du har deltatt på.

Preferanser, dvs. informasjon om hvilke sider og type nyheter du er interessert i.

Hvordan bruker vi opplysningene:

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:

  1. For å verifisere identiteten din. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon, kundeinformasjon samt eventuell betalingsinformasjon. 
  2. For å levere våre tjenester. For dette bruker vi teknisk informasjon og kundeinformasjon.
  3. For fakturering. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon og betalingsinformasjon.
  4. For å administrere ditt kundeforhold. For dette formålet bruker vi kontaktinformasjon, medlems- og kundeinformasjon, bruksinformasjon og kommunikasjon. 
  5. For bokføringsformål. For dette formålet bruker vi betalingsinformasjon og kjøpshistorikk.
  6. For å forbedre din brukeropplevelse på våre plattformer. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon og bruksinformasjon.
  7. For å gi deg tilpasset informasjon. For dette formålet bruker vi teknisk informasjon, medlems- og kundeinformasjon, bruksinformasjon, kjøpshistorikk og preferanser.
  8. For å forbedre våre varer og tjenester. For dette formålet bruker vi bruksinformasjon og teknisk informasjon.

Det rettslige grunnlaget for formål 1, 2, 3, 4, 5 og 7 er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg som kunde/leser og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser (som hvitvaskingsloven og bokføringsloven o.l.).

Det rettslige grunnlaget for formål 6 og 8 er vår legitime interesse i å tilby deg tilpasset innhold og markedsføring. Vi har rett til å sende deg markedsføring om våre tilsvarende varer og tjenester dersom du har samtykket aktivt til dette eller vi har et eksisterende kundeforhold med deg. 

Du kan når som helst velge å ikke motta nyhetsbrev fra oss ved å følge instruksjonene nederst i eposter fra oss.

Hvem deler vi opplysningene med:

Vi deler opplysningene med våre leverandører i den utstrekning det er nødvendig for å yte tjeneste til deg.

Vi sørger for at opplysninger om deg sikres på en forsvarlig måte, enten ved avtaler med mottakerne, eller ved at mottakerne har underlagt seg sertifiseringsordninger som er godkjent i EU. Du kan få mer informasjon om slike avtaler og ordninger ved å ta kontakt med oss.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene:

Vi lagrer opplysningene kun så lenge det er nødvendig.

Vi vil uansett lagre opplysninger så lenge det følger av lov, og der det oppstår et særlig behov, f.eks. ved klager eller krav som rettes mot oss eller av oss. 

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.

Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg. 

Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned.  

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen:

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Informasjonskapsler/cookies:

Når du besøker vår hjemmeside, bruker vi informasjonskapsler. Du finner mer informasjon om dette i vår policy om bruk av informasjonskapsler.

Kontaktinformasjon:

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon: 

Kontaktperson: Kjetil Stormark

Telefonnummer: 4177 5050

Epostadresse: kjetil@aldrimer.no

Adresse: Logos Media Ltd, Nymoens torg 6-8, 3611 Kongsberg

 

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.