NATO/USA– Alvorlig, men liten sjanse for katastrofe

Alf Ragnar Olsen27/06/20184 min

Brannen i den tyske fregatten «Sachsen» betegnes som alvorlig. – Men sjansen for spredning av brannen til øvrig våpenlast ansees som liten, sier forsker Tor Ivar Strømmen ved Sjøkrigsskolen. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det var en stund dramatisk da det torsdag i forrige uke oppstod en intens brann om bord i den tyske fregatten «Sachsen» mens skipet befant seg i farvannet utenfor Harstad. Fregatten var i området i forbindelse med en NATO-øvelse og våpentesting hos Andøya Test Center.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.