NorgeAnklager Sp for «grenseløs frekkhet»

Thorstein Korsvold10/05/201710 min
(croppet) En av Panserbataljonens Leopard 2A4 stridsvogner rykker fremover, under øvelse Rein 1. Dette er Hærens hovedkampsystem. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET

Høyre og Fremskrittspartiet reagerer sterkt på Senterpartiets påstander om dobbeltspill. Høyres Hårek Elvenes mener Liv Signe Navarsete utviser en «grenseløs frekkhet».

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Senterpartiet gikk i dag ut med harde karakteristikker av det Høyre, Frp og Ap gjør med Forsvaret. Kort oppsummert er det slik at disse tre partiene, sammen med Senterpartiet, har flertall for en en stor satsing på Forsvaret.

For å nå NATOs mål om 2% av BNP til forsvar, må budsjettene økes dramatisk. Det er snakk om ca 12-15 milliarder mer til forsvar . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.