NATO/USAAp: Hvor skal alliert støtte mottas?

Alf Ragnar Olsen13/03/20186 min
Andøya flystasjon har store og ledige arealer. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Hvorfor ble ikke planene for alliert mottak oppdatert før tiltakene i Langtidsplanen for Forsvaret ble fremlagt, og hvor skal de allierte styrkene mottas? Det ber Arbeiderpartiet og Anniken Huitfeldt om svar på fra statsråd Frank Bakke-Jensen (H). 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Anniken Huitfeldt er leder av Stortingets Utenriks- og forsvarskomite. Hun ber forsvarsminister Frank Bakke-Jensen svare på sentrale forhold knyttet til kapasitet for mottak av allierte styrker, sett i forbindelse med de planlagte endringene i basestrukturen som langtidsplanen for Forsvaret vil medføre.

Det å ha en god plan for for og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.