Norge– Ingen er forberedt på neste krise (+)

Ole Gunnar Onsøien24/06/20204 min
OSLO 20120117. 22. juli-kommisjonen og lederen, Alexandra Bech Gj¯rv, inviterete blant andre forsker i Forsvarets Forskningsinstitutt, Thomas Hegghammer p et internt seminar om terrorisme og trusselbilde. FormÂlet med m¯tet er  gi kommisjonen kunnskap om trender og utviklingstrekk innen terrorisme. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

BEREDSKAPSPRATEN: Terrorforsker Thomas Hegghammer ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har ikke ambisjoner om å bli hverken forsvarssjef eller politisjef. Men sjef for Etterretningstjenesten kunne han godt ha tenkt seg å bli.

post@olegunnaro.com

– Hvilke tre gjester ville du ha invitert med på en beredskapsprat over en bedre middag, og hvorfor?

– John Ioannidis, for å lære mer om epidemier. Thomas Rid, for å lære mer om cyber- og hybridkrigføring. Og den finske forsvarssjefen, for å lære hvordan et lite land blir militært robust.

– Hvor godt forberedt er du på neste krise?

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Gunnar Onsøien

Ole Gunnar Onsøien er en frilansjournalist med ti års erfaring. Han har tidligere jobbet for blant andre iFinnmark, Rana Blad og Medier24, i tillegg til en rekke store og små oppdragsgivere. Onsøien har en bachelorgrad i fotojournalistikk fra OsloMet. Han har for tiden base i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.