NorgeBeskylder forsvarssjefen for løgn

Thorstein Korsvold16/08/201717 min
Kommandørkaptein Svein Jarle Jacobsen (p), tidligere sjef for Sjøheimevernet. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

– Nedleggingen av Sjøheimevernet er basert på en løgn. Etter alt å dømme er det bevisst. Det sier den den nylig pensjonerte sjefen for Sjøheimevernets Utdannings- og Kompetansesenter (SHVUKS). Kommandørkaptein Svein Jarle Jacobsen beskylder både forsvarssjefen og forsvarsministeren for «løgn og bedrag».

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det er ramsalt kritikk han kommer med, Svein Jarle Jacobsen. Den forsvarsfaglige analysen som endte med nedlegging av Sjøheimevernet (SHV) var ikke bare fullstendig uten realisme. Den var også bevisst villedende og løgnaktig, hevder han. I et utspill som kanskje bare kan komme . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.