NorgeLegger fram trusselvurdering for 2018

Alf Ragnar Olsen05/03/20185 min
Sjef Etterrettningstjenesten Morten Haga Lunde fremmlegger Fokus 2017, Etterrettningstjenstens åpne vurdering, frem for Forsvarsministeren på en pressekonferanse 6 februar 2017. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

For ett år siden advarte E-sjef Morten Haga Lunde mot at Russland kan bli en betydelig utfordring for Norge. Klokken 10.00 i dag legger E-sjefen frem den nye trusselvurderingen. Følg fremleggelsen her.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

I dag er det klart for fremleggelse av E-tjenestens trusselvurdering. For ett års tid siden påpekte E-sjef Morten Haga Lunde at Russland har klart å fornye og modernisere sitt militære apparat, og at landet har vist Vesten at de er både kapable og villige til å bruke denne makten for å få gjennomslag . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.