NorgeNATO/USAErna unnvikende om NATO-solidaritet

STOR DELEGASJON: Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ble fulgt av en omfattende norsk delegasjon da de tre ankom pressekonferansen for norske medier fredag. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Statsminister Erna Solberg svarte ikke direkte da hun under NATO-toppmøtet i Warszawa fikk spørsmål om det er usikkerhet knyttet til solidariteten i NATO som gjør at Norge nå velger å etablere et langt tettere forsvarssamarbeid med Storbritannia.

På NATOs toppmøte i Warszawa: KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Tettere bilateralt forsvarssamarbeid med Storbritannia, norske ønsker om sterkere NATO-bidrag for å sikre det maritime domenet i nord og Hæren må i 2017 stille med en kompanistridsgruppe til en av NATOs fire nye bataljoner i Baltikum og Polen.

Det er de foreløpige . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.